Bahçıvanlık deneyimine gerek yok!
Vitamin ve Takviye Edici Gıda Ürünleri
Marketten alınan otlar genellikle tavaya girmeden önce bozulur, o halde neden siz de evinizde kendi bahçenizi kurmaya başlamıyorsunuz?
Marketten alınan otlar genellikle tavaya girmeden önce bozulur, o halde neden siz de evinizde kendi bahçenizi kurmaya başlamıyorsunuz?
Taze otlar, yemeğinize doğal tatlar ekler. Bunun yanı sıra, yemeğinize doğal tatlandırıcılar ilave ederek tuzunu azaltır, öğünlerinize temel vitaminleri dahil eder ve güçlü antioksidanlar ve antienflamatuarlar olarak görev yapar. Tüm bu potansiyellerle vücudunuza mükemmel faydaları bulunur.
Çok fazla yere veya bahçıvanlık deneyimine ihtiyacınız yok - otların tohumlarını ve bunları ekmek için gerekli olan toprağı kolaylıkla bulabilirsiniz. Fesleğen, keklikotu, kekik, biberiye ve nane gibi otlar, yaptığınız her yemeğe ayrı bir tat verir.
Ot bahçenizi, mutfağınıza veya yakın bir yere günde en az altı saat doğrudan güneş ışığı alan bir noktaya yerleştirebilirsiniz. Köklerin genişlemesine imkan sağlayacak büyüklükte ve drenaj delikleri olan saksıları tercih edebilirsiniz. Saksının dörtte üçünü toprak ile doldurunuz ve nemlendirecek kadar su veriniz, toprak çok sulu olmamalıdır.
Tohumları paketlerin içerisinden çıkartınız, köklere zarar vermemeye dikkat ediniz ve toprağın dibini gevşetiniz. Hafifçe tohumları bastırıp az miktarda sulayınız. Fazla sulama, bitkilerin hayatta kalmasına engel olan sorunlardan bir tanesidir.
Otlarınız, ekildikten sonraki 4-6 hafta içerisinde hasat edilebilir duruma gelir. Dilediğiniz miktarda koparabilirsiniz ancak, her seferinde en fazla dörtte üçünü alınız. Bitkinin çiçeklenmeye başlamasını önlemeyecek şekilde hasat ettiğinizden emin olmalısınız, çünkü enerjisini çiçek açma için harcarsa küçük yapraklar açacaktır ki istediğimiz de bu küçük yapraklardır!
Çiçeklenmeye başlamazsa küçük yaprakları koparın ve saplarını da yaklaşık üçte bir oranında budayın. Otlar, düzenli olarak budandıklarında daha verimli olur, o yüzden eğer bitkinizden verim alamıyorsanız, bitkinizi gerektiği kadar budayın ve koruyun. Otları doğrayıp bir buz kalıbının içerisine yerleştirebilir, daha sonra üzerine su ilave edip dondurabilirsiniz. Onları birbirlerine bağlayarak ya da birkaç gün baş aşağı asarak kurutabilirsiniz. Lezzetli aroma içeren tereyağlar da yapabilirsiniz.
Çerezleri, sayfamızda en iyi deneyimi yaşamanız için kullanmaktayız. Çerezler, tarayıcınız içinde saklanmakta ve web deneyiminizi kişiselleştirmenize yardımcı olmak üzere pek çok web sayfası tarafından kullanılmaktadır.
Ayarlarda herhangi bir değişiklik yapmadan web sayfamızı kullanmaya devam ederek çerezlerimizi kabul etmiş oluyorsunuz.