BAŞARANLAR İÇİN İLGİ ÇEKİCİ KONULAR

Bahçıvanlık deneyimine gerek yok!

Vitamin ve Takviye Edici Gıda Ürünleri

Marketten alınan otlar genellikle tavaya girmeden önce bozulur, o halde neden siz de evinizde kendi bahçenizi kurmaya başlamıyorsunuz?

Taze otlar, yemeğinize doğal tatlar ve aroma ekler, tabi pek çok mükemmel faydası da bulunmaktadır, yemeğinize doğal tatlandırıcılar ilave ederek tuzu azaltma, öğünlerinize temel vitaminleri dahil etme ve güçlü antioksidanlar ve antienflamatuarlar olarak görev yapma potansiyelleri de dahil olmak üzere.

Çok fazla yere veya bahçıvanlık deneyimine ihtiyacınız yok - otların tohumlarını ve bunları ekmek için gerekli olan toprağı yerel dükkanlarda bulabilirsiniz. Fesleğen, keklikotu, kekik, biberiye ve nane gibi otlar, yaptığınız her yemeğe ayrı bir tat verecektir.

Ekme ve yetiştirme

Ot bahçenizi, mutfağınıza veya yakın bir yere günde en az altı saat doğrudan güneş ışığı alan bir noktaya yerleştirebilirsiniz. Köklerin genişlemesine imkan sağlayacak büyüklükte ve drenaj delikleri olan saksıları tercih ediniz. Saksının dörtte üçünü toprak ile doldurunuz ve nemlendirecek kadar su veriniz, toprak çok sulu olmamalıdır.

Tohumları paketlerin içerisinden çıkarınız, köklere zarar vermemeye dikkat ediniz ve toprağın dibini gevşetiniz. Hafifçe tohumları bastırıp sulayınız, bitkinizi çok fazla sulamamaya dikkat ediniz. Fazla sulama, bitkilerin hayatta kalmasına engel olan sorunlardan bir tanesidir.

Hasat ve bakım

Otlarınız, ekildikten sonraki 4-6 hafta içerisinde hasat edilebilir duruma gelecektir. Dilediğiniz miktarda koparabilirsiniz, ancak her seferinde en fazla dörtte üçünü alınız. Bitkinin çiçeklenmeye başlamasını önlemeyecek şekilde hasat ettiğinizden emin olmalısınız, çünkü enerjisini çiçek açma için harcarsa küçük yapraklar açacaktır ki istediğimiz de bu küçük yapraklardır!

Çiçeklenmeye başlamazsa küçük yaprakları koparınız ve saplarını da yaklaşık üçte bir oranında budayınız. Otlar, düzenli olarak budandıklarında daha verimli olur, o yüzden eğer bitkinizden verim alamıyorsanız, bitkinizi gerektiği kadar budayın ve koruyun. Otları doğrayıp bir buz kalıbının içerisine yerleştirebilir, daha sonra üzerine su ilave edip dondurabilirsiniz, birbirlerine bağlayarak ve birkaç gün baş aşağı asarak onları kurutabilirsiniz veya aromalı tereyağlar yapabilirsiniz.

Beklerken

Bahçenizin büyümesini beklerken günlük bitki alımınızı hızlandırmak mı istiyorsunuz? O halde kendinize sıcacık bir bardak bodykeyTM Bitki Çayı yapabilirsiniz. Limon otu, yeşil çay ve ısırgan ile tatlandırılmış bu çay hem düşük kalorili hem de lezzetli.

İlgili içerik

Bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirin

Vitamin ve Takviye Edici Gıda Ürünleri

Devamı

Şu an için doğru yiyecek

Ev Teknolojileri

Devamı

Çerezleri, sayfamızda en iyi deneyimi yaşamanız için kullanmaktayız. Çerezler, tarayıcınız içinde saklanmakta ve web deneyiminizi kişiselleştirmenize yardımcı olmak üzere pek çok web sayfası tarafından kullanılmaktadır.

Ayarlarda herhangi bir değişiklik yapmadan web sayfamızı kullanmaya devam ederek çerezlerimizi kabul etmiş oluyorsunuz.

Anladım