Favoriler (0) 0 Favoriler

Favoriler listeniz boş.

Teşekkürler! Alışveriş listeniz alışveriş sepetine transfer edildi.

BAŞARANLAR İÇİN İLGİ ÇEKİCİ KONULAR
© iStockphoto

Yeni yıla sağlıklı bir başlangıç için beş öneri

Ev & Yaşam

Lezzetli, besleyici ve estetik açıdan güzel görünen yemekler, düşünüldüğü kadar zor değil. İşte size yemek yeme alışkanlıklarınızı iyileştirecek beş öneri ve başlangıç için lezzetli bir tarif

Sağlıklı yaşam tarzı için iki şey şarttır: Sağlıklı beslenme ve egzersiz. Sağlıklı yemekler yemek çok insanın zorlandığı bir alandır ve bunun bir nedeni de sağlıklı yemekler pişirmenin zor bir iş olduğuna dair inanıştır. Ancak gerçek şu ki, sağlığınızı ve zindeliğinizi iyileştirmek için yemek yeme alışkanlıklarınızda birkaç küçük ayarlama yapmanız yeterli olacaktır.

İşte uzun vadede faydasını görmek için mevcut yemek yeme alışkanlıklarınızı değiştirmenin birkaç kolay yolu.

© Istockphoto

Sağlıklı yemekler hazırlamanın basit yolları:


1. Önceden planlama yapın

Öğünlerinizi önceden hazırlamak, yemekle ilgili sağlıklı seçimler yapma eğiliminizi artırır. Doğru yoldan sapma olasılığına karşı dirençli olursunuz. Böylelikle sadece sağlıklı yeme alışkanlıklarınızı desteklemekle kalmaz, zamandan tasarruf da sağlarsınız.


2. Tuz yerine otları ve baharatları kullanın

Yemek yaparken fazla tuz eklemek sağlığınız açısından olumsuz bir etki yaratabilir. Yemeklerinizi taze otlar ve baharatlarla çeşnilendirin. Tuza alternatif bir lezzet arıyorsanız, soya veya balık sosu kullanmayı deneyin. Mümkün olduğunca işlenmiş çeşnilerden uzak durun.


3. Besin ögelerini koruyun

Yemek pişirmeden önce sebzeleri soymak yerine ovarak temizleyin, çünkü besin ögelerinin çoğu kabuklardadır. Sebzeler mümkün olduğunca taze olmalıdır, zira hasat edilmelerinden itibaren temel besin ögelerini kaybetmeye başlarlar. Ayrıca, mümkün olduğunca sebzeleri yüksek ateşte az yağ ile kavurarak pişirin. Sebzeler hızlı hazırlandığında tazeliklerini ve besin ögelerini korur, fazla pişirmek ise besin ögelerinin çoğunu kaybetmek anlamına gelir. Son olarak, sebzelerin yararlı bileşenlerini mümkün olduğunca koruyabilmek için sıvıların kullanıldığı pişirme yöntemlerini tercih edin. Suda, et suyunda veya buharda pişirme, sağlıklı yemekler hazırlamanın en iyi yoludur.


4. Haftada bir günü ziyafet günü ilan edin

Evet, doğru okudunuz, arada bir kendinizi şımartmanıza izin var. Haftada bir gün istediğinizi yerseniz, alışkanlıklarınızı bozup aşırı yeme olasılığınızı azaltırsınız. Yapılan araştırmalar planlı ziyafet günlerinin sağlıklı yeme alışkanlıklarına yardımcı olduğunu göstermektedir.


5. Güvenilir pişirme setleri kullanın

Kaliteli tencere setleri kullanıyorsanız yemek pişirme işi çok daha keyifli olur. iCook™ koleksiyonu gibi yüksek kaliteli tencere setleri muhteşem pişirme koşulları sağlamak üzere özel olarak tasarlandığı için, sağlıklı yemekler yapmanıza yardımcı olabilir. Örneğin, tüm iCook tencerelerinde VITALOK pişirme yöntemi kullanılır. iCook Paslanmaz Çelik Tencere Setlerinin ağır kapakları yerine tam olarak yerleşerek kapak ile alt kısım arasında su buharı bariyeri oluşturur ve yiyeceklerin doğal neminin buhar üretmesini sağlar. Pişirme sırasında buharın hapsedilmesini sağlayan su buharı bariyeri, yiyeceklerin doğal yağ ve sularının korunmasını sağlayarak daha sağlıklı sonuçlar elde edilmesine yardımcı olur.

Mercimek, kinoa ve humus soslu Enerji Kasesi

© Stocksy

Sağlıklı beslenme yolculuğunuza nasıl başlayacağınızdan emin değil misiniz? Bu sağlıklı Enerji Kasesi tarifini mutlaka deneyin. Az pişmiş balkabağı, leziz kırmızı lahana ve humus ile yapılan bu tarif, renk, doku ve tat açısından içindeki besleyici baklagiller, tohumlar ve sebzeler kadar zengin.

Tarifi buradan PDF / ePub olarak indirebilirsiniz

Çerezleri, sayfamızda en iyi deneyimi yaşamanız için kullanmaktayız. Çerezler, tarayıcınız içinde saklanmakta ve web deneyiminizi kişiselleştirmenize yardımcı olmak üzere pek çok web sayfası tarafından kullanılmaktadır.

Ayarlarda herhangi bir değişiklik yapmadan web sayfamızı kullanmaya devam ederek çerezlerimizi kabul etmiş oluyorsunuz.

Anladım