BAŞARANLAR İÇİN İLGİ ÇEKİCİ KONULAR
© iStockphoto

Kavanozda Yaz

Ev & Yaşam

Yazın tadını kaçırmayın ve bu tatlı reçelleri yıl boyunca tadın

Yaz yavaş yavaş bitiyor. Ama bu kötü bir haber değil. Sevdiğiniz meyveleri bir kavanozda saklayarak ılık ve rüzgarlı yaz sabahlarını hatırlayın – tatlı ve lezzetli meyve reçellerine ne dersiniz? Reçeller ve marmelatlar meyveleri saklamak ve boşa gitmelerini önlemek için mükemmel bir yöntem, özellikle sezonda bir kerede tüketebileceğinizden daha çok meyveniz varsa. Profesyonellerden gelen faydalı reçel yapım ipuçlarına bakın ve üç favori meyve reçel tarifimize göz atın.

Favori yaz meyve reçeli tariflerimiz

Tarçınlı erik reçeli

Bu reçel kış için oldukça özel bir reçel çünkü tarçın aroması Yılbaşı için mükemmel bir kurabiye veya kek malzemesi olarak kullanılabilir. Bu reçeli yılın her döneminde tüketebilirsiniz.

Çok kolay frambuaz reçeli

Yapması çok kolay olduğu için bu reçeli çok seviyoruz; hem çocuklar hem de yetişkinler bayılıyor bu reçele. Eski tarz meyve lezzeti yetişkinlerin gözdesi. Peki ya çocuklar? Hazırlarken bir süzgeçle frambuaz çekirdeklerini süzün, ailenin küçükleri ipeksi yumuşaklıktaki kıvamına ve lezzetli tadına bayılacak.

Nefis portakal reçeli

Bu tarif biraz daha karmaşık olsa da mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz! Portakal kabukları bu reçele farklı bir doku ve hafif acı bir lezzet veriyor; sitrus meyvelerinin tatlılığıyla mükemmel bir lezzet birleşimi oluşturuyor. Bu reçeli de yılın her döneminde tüketebilirsiniz.

Yemek tarifini buradan PDF / ePub olarak indirebilirsiniz

  1. Tarçınlı erik reçeli: PDF / ePub

  2. Çok kolay frambuaz reçeli: PDF / ePub

  3. Nefis portakal reçeli: PDF / ePub

Meyve reçeli yapmanın püf noktaları:

Fincan tabağıyla kıvam testi

Beş fincan tabağını en az 15 dakika derin dondurucuda bekletin ve sonra bir fincan tabağının üzerine reçelinizden bir çay kaşığı koyun. Reçelin kenarlarını kaşığınızla veya parmağınızla itin. Reçeliniz kırılıyor veya kırışıyorsa, hazır demektir. Reçeliniz akıcı kıvamdaysa, henüz hazır değil demektir. Pişirmeye devam edin ve birkaç dakikada yeni bir fincan tabağıyla kıvamını test edin.

Kavanozlarınızı ve ekipmanınızı sterilize edin

Fırınınızı 120 dereceye ısıtın. Kavanozlarınızı, kepçeleriniz ve kaşıklarınız dahil olmak üzere, ekipmanınızı ılık suda Dish Drops TM Konsantre Sıvı Bulaşık Deterjanı ile yıkayın. Güzelce durulayın ve kavanozları bir fırın tepsisine yerleştirin. Kavanozları 10 dakika veya tamamen kuruyana kadar fırında tutun. Ekipmanınızı temiz bir bezle kurulayın. Maya, bakteri veya küfün giderilmesi için sterilizasyon önemlidir, aksi takdirde reçeliniz çok çabuk bozulabilir.

Pektin maddesinin önemi

Reçeller ve jöleler meyvedeki pektin seviyesi nedeniyle kıvam kazanır. Şekerle birlikte pişirildiğinde, meyvedeki doğal asit koyulaşır ve reçele kıvam verir. Yüksek seviyede pektin içeren meyveler arasında elmayı, turunçgilleri ve frambuazları sayabiliriz. Şeftali ve erik gibi yumuşak meyvelerde pektin seviyesi düşüktür ama birkaç çay kaşığı limon suyu ekleyerek reçelinize kıvam kazandırabilirsiniz. Mümkünse tam olgunlaşmamış meyveleri kullanın, tam olgunlaşmamış meyvelerde pektin seviyesi yüksektir.

Çerezleri, sayfamızda en iyi deneyimi yaşamanız için kullanmaktayız. Çerezler, tarayıcınız içinde saklanmakta ve web deneyiminizi kişiselleştirmenize yardımcı olmak üzere pek çok web sayfası tarafından kullanılmaktadır.

Ayarlarda herhangi bir değişiklik yapmadan web sayfamızı kullanmaya devam ederek çerezlerimizi kabul etmiş oluyorsunuz.

Anladım