Shopping List (0)

Teşekkürler! Alışveriş listeniz alışveriş sepetine transfer edildi.

Alışverişe gidin
BAŞARANLAR İÇİN İLGİ ÇEKİCİ KONULAR

Türk mutfağından yaz lezzetleri

Ev & Yaşam

Türkiyeli ASG’lerimiz sayesinde yaz yemekleri bir başka lezzetli

Türkiye yaz aylarında görülmesi gereken mükemmel bir yer. Akdeniz ikliminin sunduğu taze meyve ve sebze bolluğu sayesinde lezzetli tarifler sofralarımızı süsleyecek. İşinin ehli hanımlardan gelen iştah açıcı tariflerden güzeli olur mu?

Üç ASG’mizden favori tariflerini ve iCook™ hazırlık ipuçlarını paylaşmasını rica ettik. Bir kenara not etmeyi unutmayın; bu tarifleri yapmaya doyamayacaksınız!

Rulo Börek

İstanbul’dan Seval Karatay hanım yemeklerini iCook 30 cm yapışmaz tavada yapmayı tercih ediyor. Yapışmaz tavayı kullanarak yapılacak en güzel yaz lezzetlerinden biri de Rulo Börek. Rulo Böreği genellikle fırında yapılsa da, Seval hanım Rulo Böreğini iCook tavada yapmanın hem daha kolay hem de daha ekonomik olduğunu söylüyor. Böreği hazırlarken malzemeleri dilimlemek ve doğramak gerekeceği için iCook 5 parça bıçak seti de tavsiye edilir.

Peki ya yaz mevsimi? Rulo Börek için farklı iç malzemeleri kullanılabilir, dolayısıyla yaz sebzelerini kullanabilirsiniz. Yaz böreğimizi denemeye hazır mısınız? Bir deneyin, tüm tarifleri denemek isteyeceksiniz.

Yemek tarifini buradan PDF / ePub olarak indirebilirsiniz.

Tandır Kebabı: Kuzu tandır

Bu tarifi pişirmek uzun sürüyor (üç saat) ama tüm tarifler içinde en kolay yaz yemeği: tek ihtiyacınız olan zaman. İstanbul'da yaşayan ve %12 seviyesinde bir ASG olan Ayşe Alagöz hanım, Tandır Kebabını iCook 8 Litrelik paslanmaz çelik kapaklı tencerede yapmayı tercih ediyor. Ayşe Alagöz hanım yemeğin çeşnisi için bazı otları ve baharatları tavsiye ediyor. Ama özellikle iki baharat en gözdesi. “Tarifim için azıcık kuru kekik ve kimyon kullanıyorum,” diye ekliyor.

Yemek tarifini buradan PDF / ePub olarak indirebilirsiniz.

Künefe: Türk mutfağının gözdesi peynirli tatlı

Yasemin Uzunpostalcı hanım iCook 30 cm yapışmaz tavayı çok beğeniyor. Konya'da yaşayan ve Yıldız Platin ASG olan şefimiz Künefe yapmak için bu tavayı kullanmayı tercih ediyor. Günümüzde yaş tel kadayıf bulmak çok daha kolay, hemen deneyin! Orta Doğu kökenli bu peynir tatlısı pek çok başka ülkede de rağbet görüyor; tadı damağınızda kalacak! Yasemin hanımdan faydalı bir tavsiye: “Peynir sevmiyorsanız, ceviz kullanabilirsiniz.”

Yemek tarifini buradan PDF / ePub olarak indirebilirsiniz.

Sunduğumuz lezzetli tarifler sadece bunlarla sınırlı değil! Türk mutfağından pek çok lezzetli yaz tarifleri sunuyoruz.

Çerezleri, sayfamızda en iyi deneyimi yaşamanız için kullanmaktayız. Çerezler, tarayıcınız içinde saklanmakta ve web deneyiminizi kişiselleştirmenize yardımcı olmak üzere pek çok web sayfası tarafından kullanılmaktadır.

Ayarlarda herhangi bir değişiklik yapmadan web sayfamızı kullanmaya devam ederek çerezlerimizi kabul etmiş oluyorsunuz.

Anladım