BAŞARANLAR İÇİN İLGİ ÇEKİCİ KONULAR
© ©GETTY IMAGES / HERO IMAGES

Yemek yapmak için hazırlanın

Ev & Yaşam

Ağızları sulandıran bu üç tarifi mutlaka denemelisiniz.

Avrupa ve Orta Doğu'dan gelen gelenek ve görenekleri ile Türkiye büyüleyici bir kültüre ev sahipliği yapıyor. Her türlü damak zevkine ve tercihe uygun leziz yemekleri ile yerel mutfağı da bu çeşitliliği yansıtıyor. Aynı zamanda Akdeniz ikliminin de hüküm sürdüğü bu ülkede taze sebze ve meyveleri rahatlıkla bulabilir, aynı zamanda açık havada yemek yemenin tadını çıkarabilirsiniz. Bu ülkenin neden turistleri bu kadar çok çektiğine şaşırmamak lazım! Türkiye'den dört ASG, iCookTM ürünlerini kullanarak güvenle hazırladıkları favori tariflerini gururla bizlerle paylaşıyor. Siz de deneyin ve aynı Türkiye'de olduğu gibi yazın bahçenize masanızı kurup misafirlerinize yemeklerinizi ikram edin!

Tavuklu ve Kurutulmuş Domatesli Burgu Makarna


Seviye: Orta
Kullanılan iCook ürünleri: 4 Litrelik Kapaklı Tencere; 5-Parçalı Bıçak Seti; Karıştırma Kasesi

Malzemeler: 300 gr burgu makarna; 10 adet kurutulmuş domates; 300 gr tavuk fileto; 6 büyük beyaz mantar; 3 diş sarımsak; 200 ml krema; tuz ve karabiber; 3 bardak eSpringTM su

Pişirme

  1. iCook Santoku Bıçağını kullanarak tavuğu büyük parçalar halinde kesin, sarımsağı ince ince doğrayın, mantarları ve kurutulmuş domatesleri ikiye bölün.

  2. iCook 4 litrelik Haşlama Tenceresini ısıtın ve içerisine zeytinyağı ilave edin. Tavukları altın sarısı rengini alana kadar kızartın. Üzerine sarımsak ve kurutulmuş domatesleri ilave edip karıştırın. Mantarları da ilave edip karıştırmaya devam edin

  3. eSpring su ve baharatları ilave ettikten sonra kaynamaya bırakın, daha sonra kremayı ekleyip karıştırın. İçerisine İtalyan burgu makarnası da koyduktan sonra 30 dakika veya krema kalınlaşana kadar arada karıştırarak pişirin.

Orhan bey şöyle diyor: “Bu yemeğin içerisindeki malzemeler birbirine çok yakışıyor ve makarna da kaynamadan pişiyor, bu şekilde bütün tatları içerisinde barındıyor. Bu tarifi ayda birkaç kez yaparım ve iCook sunumları için de mükemmel bir tarif!”

Enginar ve Yaprak Dolması Eşliğinde Kuzu Pirzola


Seviye:
Orta
Kullanılan iCook ürünleri: 5 Parçalı Bıçak Seti; Çok Amaçlı Makas; Karıştırma Kasesi; 8 Litrelik Kapaklı Tencere

Malzemeler: 6 kuzu pirzola; 6 dilim enginar; 300 gr kıyma; 2 soğan; 200 gr pirinç; 100 gr ince bulgur; yarım demet maydanoz; 200 gr asma yaprağı; 1 adet doğranmış domates; 1 tatlı kaşığı kimyon; 1 çay kaşığı zerdeçal; 1 çorba kaşığı domates salçası; 110 ml zeytinyağı; 2 diş sarımsak; tuz; karabiber

Pişirme

  1. iCook Bıçak ile eti, soğanı, sarımsağı ve domatesleri doğrayın ve Çok Amaçlı Makas kullanarak maydanozları kesin.

  2. Bunların hepsini bir Karıştırma Kasesi içerisinde bulgur, pirinç, baharat, çeşni ve zeytinyağı ile karıştırın.

  3. 10–15 dakika yoğurduktan sonra asma yapraklarının içini doldurun.

  4. iCook Tencere içerisine üç kuzu pirzolayı yerleştirin. Üzerine enginarı ilave ettikten sonra iki kat asma yaprağı döşeyin ve yeniden kuzu pirzola ve enginarı koyup iki kat daha asma yaprağı serin.

  5. Zeytinyağı ve domates salçasını ilave edin.

  6. Yüksek ısıda pişirdikten sonra 40 dakika daha düşük ısıda pişirmeye bırakın.

Nurhan hanım şöyle diyor: “Normalde pişirme süresi birbirinden farklı olan üç malzemenin birlikte, eş zamanlı olarak bir iCook tenceresi içerisinde nasıl pişirildiğini müşterilere göstermenin harika bir yolu. Özel günlerde bu yemeği pişiriyorum ve misafirlerim bayılıyor!”

Narlı Börülce Salatası


Seviye:
Kolay
Kullanılan iCook ürünleri: 5 Parçalı Bıçak Seti; 4 Litrelik Kapaklı Tencere

Malzemeler: 165 gr börülce (süzülmüş); 3 avuç dolusu yeşil salata yaprağı; ¼ kırmızı lahana; 3 çorba kaşığı nar tanesi; 2 çorba kaşığı ceviz; 2 çorba kaşığı Modena balzamik sirke; 2 çorba kaşığı zeytinyağı; tuz; limon; tarçın; kimyon

Pişirme

  1. Börülceleri, çok az su ile 30 dakika iCook 4 Litrelik Tencere içerisinde pişirin ve daha sonra Karıştırma Kasesine alın.

  2. Börülceler soğuduktan sonra iCook Bıçakları ile salata yapraklarını ve kırmızı lahanayı doğrayın. Kabın içerisine nar ve cevizleri de ilave edin.

  3. Limon ve zeytinyağı ile birlikte karıştırın, ardından Modena balzamik sirke, tuz, tarçın ve kimyonu da ekleyip isteğe göre çeşnilendirin.

Nuran hanım ve Şule hanım şöyle diyorlar: “Bu, hem hazırlaması kolay hem de protein dolu bir tarif. iCook tenceresinde pişen börülcenin tadı ve vitaminleri eksilmiyor. Bunu ayda en az bir kere yapıyoruz, iCook kullanarak sağlıklı yemeklerin nasıl hazırlanacağını ve bıçakların, sebzelerin doğranması için ne kadar mükemmel olduğunu göstermenin harika bir yolu.”

Çerezleri, sayfamızda en iyi deneyimi yaşamanız için kullanmaktayız. Çerezler, tarayıcınız içinde saklanmakta ve web deneyiminizi kişiselleştirmenize yardımcı olmak üzere pek çok web sayfası tarafından kullanılmaktadır.

Ayarlarda herhangi bir değişiklik yapmadan web sayfamızı kullanmaya devam ederek çerezlerimizi kabul etmiş oluyorsunuz.

Anladım